Ami megölte a Diablot... #tbt

2017. március 23. 10:19 - windie

Torchlight 2

torchlight2_2017-03-23_09-17-57-998.jpg
2012 szeptemberében, pár hónappal a Diablo 3 után adták ki a Torchlight második részét. Akkoriban az év egyik legjobban várt játéka volt és habár a lécet magasra tették neki, mégis sikeresen átugrotta. 
Az első rész hiányosságait tökéletesen pótolták a fejlesztők, az egyhangú pályáknak, szörnyeknek nyoma sincs és a karakterek között is határozott különbség van. 

A Torchlight 2 egy Hack 'n Slash ARPG. Szörnyeket darálunk, fejlődünk és lootolunk. RENGETEGET!

torchlight2_2017-03-23_09-19-39-377.jpg
4 féle karakter közül választhatunk, ezek testreszabása nem túl részletes, de nincs is szükség rá, hiszen a rengeteg lootból olyanra alakítjuk karakterünket, amilyenre csak akarjuk. 
A játék egyik legjobb újítása a pet rendszer. Választunk magunknak egy kisállatot, aki kalandjaink során végig mellettünk lesz, segít harcolni és visszaküldhetjük a városba eladni a fölösleges dolgainkat, így ha teljessen be is telt a hátizsákunk, nem kell félbehagyni egy küldetést és visszamennünk, vagy nem kell otthagyni/cserélgetni a lootot.

Hatalmas előny a nagy rivális Diablo 3-al szemben, hogy itt nem automatizált a szintlépés és igenis mi szabjuk meg, hogy karakterünk mikor milyen képességet tanuljon meg. Minden döntésünk végleges, max. az utolsó 3 elköltött pontunkat kérhetjük vissza.


Értékelés: 9
 Szép grafika és színek.
 Gyors játékmenet. 
 Háziállat.
 Loot, loot és mégtöbb loot.
 Multiplayer lehetőség.
 Még egy kis loot.
 Rengeteg mod, ami rendesen kitolja a játékidőt. 

Szólj hozzá!

Nagypapi bedurvul

2017. március 22. 10:11 - windie

DED

ded.jpg
A DED egy shoot'em up típusú játék. Az unokádat elrabolják, a lányodat és a fiadat meggyilkolják. 
Minimális információk mellet neked kell megmentened az unokádat és megtalálnod a tettest.

A pályákon jobbra-balra megyünk és a velünk szembekerülő ellenségeket kell kiiktatnunk, ehhez pisztoly vagy shotgun közül választhatunk magunknak fegyvert. A pályák után fejleszthetjük papit, ezek kellően befolyásolják a játékmenetet.



Ezenkívül még survival módban is játszhatunk, itt egy helyben állva kell lelőni a felénk tartó zombikat, ami egy mini ritmusjáték szerűen megoldva.



Értékelés: 7
A játék nagyon rövid, kb. 10 pályából áll és 2 boss található benne viszont nem kell fizetni érte.
Szokásos pixel grafika, pörgős játékmenet. A minimális történetet képekkel meséli el, ez egy szimpatikus megoldás szerintem. 

Szólj hozzá!

Lövöldöző lövedékek

2017. március 17. 11:04 - windie

Enter the Gungeon

a.jpg
Az Enter the Gungeon-ben random generált pályákon kell szobáról szobára végigmennünk a szinteken, közben lőszeremberkék, kockák, szellemek és még kismillió izé próbál megölni minket.
A játék mechanikája egyszerű; mozgunk, lövünk, bukfenccel kikerüljük a lövedékeket ezenkívül a tereptárgyak egy részét felboríthatjuk és fedezékként használhatjuk.
A szobák között teleportálhatunk, ha teljesen megtisztítottuk a terepet. 

character_select.jpg
4 karakter közül választhatunk, mindegyiknek más-más fegyvere és képessége van.

loot.jpg
A pályákon természetesen lootolásra is van lehetőség, ha van elég kulcsunk a ládák kinyitásához. Ezek fegyvereket, vagy egyéb hasznos dolgokat dobnak. 

shop.jpg
Az ellenfelek megöléséért lőszert kapunk, ez a játék valutája ezeket a boltokban költhetjük el. Vásárolhatunk magunknak életet, pajzsot, lőszert, kulcsot, fegyvert vagy egyéb aktív/passzív képességgel rendelkező tárgyakat is. 

boss.jpg
Minden pályán van egy boss, az ő legyőzésével mehetünk tovább a következő szintre. 

Értékelés: 9 
  Kellemes pixel grafika, pörgős játékmenet, minimális sztori és éppen annyi humor, hogy még komolyan vedd a játékot. 
  A random generált pályák miatt megunhatatlan, rengeteg loot-tal és kiszámíthatatlan nehézséggel. 

Szólj hozzá!

A legszínesebb platformer?!

2017. március 16. 11:59 - windie

Splasher

start.jpg
A Splasher egy szórakoztató, kihívásokkal teli 2D platformer tele jópofa humorral és meglepetésekkel. 
Fegyverünk egy festékágyú aminek segítségével szembenézünk az Inkorp gyár veszélyeivel és gonosz főnökével Le Docteur-ral miközben minél több barátunkat próbáljuk kiszabadítani. 

A játék mechanikáját a színes festékek adják. Eleinte egy vízágyút kapunk, amivel ezek egy részét eltüntethetjük, segítségével mozgathatjuk a platformokat, majd ahogy előrehaladunk, már a festékeket is használhatjuk. 
sarga.jpg
A sárga festéken pattogunk, a piros segítségével a falakon mászhatunk, a zöldön viszont megcsúszunk ha a falon van, ami általában halálhoz vezet. 

asd.png
A pályán vannak alapból elhelyezve festékek, de van amit festéklocsolók köpködnek oda nekünk. Ennek a nehezített formája, mikor egy ilyen mellet egy vízlocsoló egyből le is mossa azt.
Ahogy azt a platformerektől megszokhattuk, itt is vannak kisebb-nagyobb "szörnyek", akik próbálnak beleköpni a levesünkbe festékünkbe. Van, amelyik csak fut feléd, de nem tudod lelőni és van, aki vízzel lő rád vagy a festékedre. 

end.jpg
A pályákon pontokat kell gyűjtenünk, ezeket a végén belelőni egy tartályba, hogy az utolsó barátunkat is  kiszabadítsuk. Persze továbbmehetünk akkor is, ha nem szabadítottunk ki egyet sem. 

Az egyik legjobb platformer, amivel valaha játszottam. Ha szereted az ilyesmi játékokat, KÖTELEZŐ darab. NEM FOGOD TUDNI LETENNI! 

Értékelés: 10
  A grafika semmi extra, de ennyire színes környezet mellett valószínűleg jobb is így. A zene pörgős, pont mint a játékmenet. A platformer elemek nem kimondottan nehezek és inkább ügyességiek, mint gondolkodást igénylők de ez a játék gyorsasága miatt egyáltalán nem hátrány. 
 Plusz pont, hogy a játék ugyan kontrollerre lett írva, billentyűzettel is teljesen jól irányítható. 

Szólj hozzá!

Már megint kirúgtak!

2017. március 15. 15:45 - windie

Don't get Fired! - Android/iPhone

A Don't get Fired!-ben mást sem szeretnél, mint dolgozni, ez viszont nem megy olyan könnyen.
A játék fő mozgatóereje, hogy kirúgnak. Nagyjából 30 különböző lehetőséged van arra, hogy elveszítsd a munkád a túl sokat dolgoztáltól kezdve a kinyitottál egy zacskó chipset-ig minden. 

Állásinterjúkra jársz, míg fel nem vesznek, majd jöhet a munka. 

A játékban végig csak "kattintgatni" kell. Valamelyik felettesed ad neked munkát, felveszed, megcsinálod. Eleinte hegyekben fog állni a munka, amiért természetesen kirúgnak. Mint minden másért. 
A lényeg, hogy folyamatosan fejleszd a karakteredet, és egyre feljebb juss a ranglétrán, míg gyakornokból elnök nem leszel.

Minden elvégzett munka után 1 pénzt kapsz, a fejlesztések pedig 500-ról indulva ugyan ilyen mértékben nőnek.
Fejleszthetjük a munkavégzés gyorsaságát, az életet, amire azért van szükség, mert ha magunkra nyomunk némi életért cserébe gyorsabban végezzük a munkánkat és egy idő után a beosztottjainknak is munkát kell adni, ami szintén az életed egy részébe kerül. Javíthatunk még a kommunikációs képességeinken is, amivel az előléptetésünk esélyeit növelhetjük és ha elég magasra jutunk azon a bizonyos létrán, a vezetői képességeinkre is rakhatunk néhány pontot. 
screenshot.jpg

Ezen kívül csinálhatunk kihívásokat is, ezek szintén a kirúgás veszélyével járnak valamint vállalhatunk mellékállást, ami egy-egy reklámvideó megnézését jelenti, ezért pénzt, vagy xp-t kapunk cserébe.

Értékelés: 8
  Pixeles, múltat idéző grafika és játékmenet ami egy idő után kicsit unalmas lehet, ettől függetlenül kellemes        időtöltés. Visszahozza a Commodore 64-es időket. :D
  A leülök a buszmegállóban és játszok valamit míg ide nem ér a busz kategóriába tökéletes. 

2 komment

Szent krumplik!

2017. március 14. 12:38 - windie

Holy Potatoes! We're in Space?!

A Holy Poatoes! We're in Space?! egy körökre osztott stratégia játék ahol a saját űrhajónkat kell menedzselni, bejárni vele a bolygókat, csillagokat és galaxisokat. 

Cassie és Fay papája eltűnt, az ő megkeresése lesz a feladatunk.

A Star Hub a játék központja, ingyenesen megjavítják és megtankolják az űrhajónkat. 
A boltokban új fegyvereket, szobákat, létesítményeket vásárolhatunk, kereskedhetünk a talált alapanyagokkal és itt vehetünk fel új személyzetet is. 
Kalandjaink során is rengeteg lootot találhatunk.

hub.jpg
A hajó. Itt állíthatjuk be a megvett vagy megszerzett fejlesztéseket, helyezhetjük el a személyzetet a képességeik alapján megfelelő helyre.

hp_urhajo.jpg

A játékmenet a fejlesztésen kívül 2 fő részből áll.
Utazásaink közben néha beállít egy ismeretlen, néhány mondatos vicces párbeszédet kapunk, elhatározzuk, hogy segítünk neki és természetesen bajba keveredünk.
A karakterek egyébként zöldségek, gyakran utalva egy-egy hírességre, filmre vagy bármire. 
Dr Who, Indiana Jones, Star Wars csak hogy párat említsek. 

parbeszed.jpg
Ahogy elindulunk felfedezni egy bolygót, annak méretétől függően több szereplőbe is belefutunk.
Ezek között vannak karakterek, akiket felvehetünk személyzetnek, van, aki kereskedni akar és gyakran futunk ellenséges hajókba is. 
csata.jpg
Itt lép színre a körökre osztott stratégia.
Állíthatjuk, hogy a pajzsunk a hajó melyik részét védje és el kell döntenünk, hogy az ellenfelet hol támadjuk. Mehetünk egyből a hajóra, vagy lelövöldözhetjük a fegyvereit először. A fegyverek használata energiába kerül, ami körönként több lesz, ezenkívül használhatunk speciális képességeket is, amivel sebezhetjük az ellenfél hajóját, gyengíthetjük a védelmét vagy növelhetjük a mi sebzésünket.


Értékelés:7

   Kellemes szórakozás, aranyos karakterek, jó poénok, de egy idő után repetitív.
   A zene kellemes, a popkultúrális utalások feldobják.
   A grafika szép, nem csicsás de nem is pixeles.
  


Szólj hozzá!

Mi az a windie?

2017. március 14. 09:33 - windie

Érezted már úgy, hogy hiába jelenik meg a sok AAA-s játék, így is egy űr tátong benned, mert nem hozza vissza azt az élményt, amit mondjuk 10-20 éve éltél át egy játékkal? 
Itt biztos találsz valamit, ami visszahozza a gyerekkorod. 

Elsősorban indie címeket mutatok be, de lesznek mobilos és egyéb játékok is a felhozatalban. 
A bemutatókon kívül találsz még híreket, érdekességeket, megjelenési dátumokat és minden hónap végén lesz egy toplista is. 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása